In deze workshop draait het om de zin en onzin van hypes als 21st century skills, verplichte onderwijsinnovatie met ict en hoe het nu toch komt dat zelfs het LAKS een meldpunt meent te moeten oprichten om hun onbenullige docenten die niet kunnen omgaan met ict te brandmerken.

Aan de hand van onderzoek en ervaringen gaan we kijken wat je nu wel en niet moet doen als het om onderwijs en innovatie gaat. Doel van de workshop is behouden wat goed gaat, maar het nieuwe niet schuwen. Kom in beweging, maar laat je niet gek maken!

Amber Walraven

Als onderzoeker ben ik geïnteresseerd in zowel leerlingen als docenten en hoe zij het meeste uit leren en onderwijs kunnen halen. Wat is de rol van een leraar of een leerling, hoe beïnvloedt hun visie op het leren hun onderwijs en hun leren, wat is de rol van het curriculum? Hoe helpen we leerlingen en docenten om een blik op ‘vandaag’ te nemen en deze te gebruiken bij het vorm te geven van hun volgende les, cursus, project? Ik ben ervan overtuigd dat onderwijs continu in beweging is en we het steeds kunnen verbeteren door het stellen en beantwoorden van de juiste vragen. Ik heb een extra belangstelling voor de rol van ICT in dit hele proces.