In 2013-2014 is de Improve-methode, een didactische methode die de leerling helpt expliciet metacognitieve vaardigheden binnen de vaklessen te ontwikkelen, onderzocht. Na significant verbeterde resultaten bij V5-wb en H4-wa heeft de NRO onderzoeksgeld toegekend om de interventie uit te breiden naar twee scholen, meerdere vakken, meer docenten en onderbouwklassen. Dit schooljaar worden interventiegroepen wiskunde, economie en m&o gedurende 3/4 jaar getraind in de IMPROVE-methode.

Plonie Nijhof

Plonie is docent wiskunde en onderwijsonderzoeker aan het Hermann Wesselink College. Het geven aan wiskunde onderwijs aan begaafde- en getalenteerde leerlingen is een prachtige ervaring die mij stimuleert mijn onderwijs steeds opnieuw uit te vinden.  Naast het geven van wiskunde ondersteun ik als onderwijsonderzoeker innovaties op mijn school zoals de Laptopklas, Ontwikkelgroepen en de Improve-methode.

Rodica Ernst-Militaru

In 2013 heb ik mijn “Master of Evidence Based Innovation in Teaching” behaald aan de Universiteit van Maastricht. In mijn vakgebied wiskunde hebben leerlingen hulp nodig om de gevarieerde soms ingewikkelde stof lesstof te kunnen structureren en beheersen. Het aanleren van strategieën en een correcte denkwijze is met name voor zwakke leerlingen hierbij onmisbaar. Ik wil graag bereiken dat ook deze leerlingen van wiskunde kunnen houden en ervoor kunnen en willen gaan. Mijn huidige onderzoek naar de IMPROVE-methode blijkt hierbij een belangrijke tool te kunnen zijn. Ik denk dat wij als docenten ons doel hebben bereikt bij iedere individuele leerling die door onze inzet en onze deskundigheid over de streep getrokken wordt.