Dick van der Wateren

Docent, Eerste Christelijk Lyceum Haarlem

Wat is de vraag?

Eind 2016 is mijn boekje Verwondering verschenen. Daarin houd ik een pleidooi voor meer vragen en minder antwoorden in het onderwijs. Ook reik ik een aantal methoden aan die je kunnen helpen je eigen lessen vanuit dat principe vorm te geven.

In deze workshop wil ik samen met de deelnemers op zoek gaan naar mooie vragen die onze leerlingen tot verwondering kunnen brengen en dieper leren denken. Het resultaat van deze oefening is ongewis. Laat je verrassen.

Meer info

Bio

Ik sta zelf voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Naast het onderwijs heb ik een jarenlange ervaring als wetenschapper (geologisch onderzoek o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn pubers zo’n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën – soms op het bizarre af – en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Downloads

Nog geen downloads beschikbaar