Hannah Bijlsmsa

Gijs de Groot

Mirjam Keyser

Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs

Omschrijving

De positionering van de academische leerkracht in het basisonderwijs

In deze workshop willen we met elkaar nadenken over de positionering en meerwaarde van de academische leerkracht in het basisonderwijs. Wat heeft deze ‘nieuwe’ leerkracht te bieden en waarin ligt het onderscheidend vermogen? Welke onderzoekskwaliteiten kunnen op een positieve manier worden ingezet in het team en bij besturen om het onderwijs in Nederland te verbeteren? En wat hebben academische leerkrachten nodig om werkzaam te blijven en de meerwaarde te kunnen waarborgen in de toekomst?

Er wordt een korte presentatie gegeven over de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs. Door middel van stellingen, vragen en prikkelende gespreksonderwerpen gaan de deelnemers vervolgens met elkaar in gesprek over de positionering van de academische leerkracht en de functie van de onderzoekskwaliteiten die zij bezitten.

Meer info

Bio

Hannah Bijlsma is in 2014 afgestudeerd aan de Academische Opleiding tot Leraar Basisonderwijs in Groningen. Vervolgens heeft zij haar Master Onderwijskunde en de Research Master (Education & Development) afgerond. Ze werkt als onderzoeker aan de Universiteit van Twente en staat daarnaast voor de klas.

Mirjam Keyser is in 2013 afgestudeerd aan de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs in Nijmegen. Daarna heeft zij haar master Onderwijskunde gehaald. Met drie oud-klasgenoten heeft Mirjam haar eigen bedrijf ‘Mes en vork – voeding voor onderwijs’ opgezet. Naast haar eigen bedrijf werkt Mirjam als groepsleerkracht.

Downloads

Slides (pdf) 

BAB (12.5 MiB)