Marion Stenneke

NRO

Een duurzame verbinding tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk. Wat werkt en waar hebben leraren behoefte aan?

Marion Stenneke, Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO)
 
Het NRO onderneemt diverse activiteiten om de verbinding tussen het onderwijsonderzoek en de onderwijspraktijk te versterken. Zo kunnen leraren en onderzoekers bij het NRO subsidie aanvragen voor een gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek. Ook heeft het NRO een vraagloket waar leraren een kennisvraag over de onderwijspraktijk kunnen voorleggen, waar wetenschappers een antwoord op formuleren.
 
In 2016 zijn de diverse activiteiten geëvalueerd. We willen de uitkomsten van deze evaluatie met u bespreken en doorpraten over de vragen: aan welke activiteiten heeft u behoefte, wat werkt voor u om een verbinding tussen onderzoek en onderwijs tot stand te brengen?
 
De sessie is bedoeld voor docenten, schoolleiders en bestuurders. Onderzoekers zijn ook van harte welkom om mee te praten.

Meer info

Bio
Marion Stenneke is adviseur kennisbenutting bij het NRO. Ze werkt aan de verbinding tussen onderwijsonderzoek en de onderwijspraktijk en ondersteunt onderzoekers bij het verspreiden en benutten van resultaten. Marion is expert-lid van de Raad voor de Journalistiek en lid van de Redactieadviesraad van onderwijsvakblad Didactief. Eerder werkte Marion als verslaggever en onderzoeksjournalist bij onder meer het ANP en Radio 1.
Downloads