Monique Marreveld

Hoofdredacteur Didactief

Sessie

Kansen

Om leerlingen kansen te bieden in hun schoolcarrière zijn doorlopende leerlijnen belangrijk. Die heb je niet altijd in de hand. Maar onderzoek toont aan: soms kun je ze echt wel een duwtje geven. Besteed bijvoorbeeld als basisschool aandacht aan een soepele overgang van groep 2 naar 3 en van groep 8 naar de brugklas. Meertaligheid, kennis van de wereld en leraarverwachtingen komen ook aan bod. Minstens 5 concrete tips!

Meer info

Downloads

Geen downloads beschikbaar

Archief

Amsterdam 2018

Kansen bieden…zo doe je dat!

We willen alle leerlingen gelijke kansen bieden, maar lukt dat ook? De overgangen blijken de grootste knelpunten. Onderzoek leert hoe je leerlingen het beste kunt helpen: van groep 2 naar 3, van groep 8 naar de brugklas. Hoe je ze kunt stimuleren het beste uit zichzelf te halen, ook in de onderbouw vo. Geef ze dat extra zetje! In deze presentatie besteden we met name aandacht aan de overgang van groep 8 naar de brugklas.

Amsterdam 2017

“De Kloof”

In een openbaar interview met Monique Marreveld, hoofdredacteur van Didactief, vertellen de deelnemers vanuit hun perspectief van de onderzoeker, de rector, de academische basisschool docent en de docent/onderzoeker hoe zij de kloof tussen onderzoek en praktijk dichten.