Rowan Zuidema

Adviseur Kennisbenutting NRO

Astrid van Wesenbeeck

Open science officer Koninklijke Bibliotheek

Sessie

Open access wetenschappelijke literatuur vinden: hoe pak je dat aan?

Hoe pak je het aan als je vrij toegankelijke wetenschappelijke literatuur wil raadplegen? Waar heb je behoefte aan, waar zoek je? De Koninklijke Bibliotheek en het NRO leiden je tijdens deze sessie door het wetenschappelijke informatielandschap. De eerste tip delen we hier meteen al met je: bekijk nro.nl/toegangtotliteratuur en de KB-website voor overzichten van websites en tools die leraren helpen bij het vinden en toepassen van (inzichten uit) wetenschappelijke artikelen. Vervolgens gaan we actief aan de slag door in groepjes relevante databases en zoekmachines door te lichten en bevindingen met elkaar te delen.

Het is handig (maar niet verplicht) om je eigen laptop of tablet mee te nemen naar deze sessie

Meer info

Bio

Rowan Zuidema, adviseur Kennisbenutting bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO), spant zich in om onderwijsonderzoek, –beleid en –praktijk beter met elkaar te verbinden. Zij heeft daartoe onder meer de webtool nro.nl/toegangtotliteratuur ontwikkeld.

Astrid van Wesenbeeck, Open science officer, Koninklijke Bibliotheek zet zich in om wetenschappelijke publicaties beter toegankelijk te maken voor mensen die geen toegang hebben via dure licenties. Zij is co-auteur van het Nationaal plan Open Science.

Downloads

Nog geen downloads beschikbaar